Oldal kiválasztása

Thai csirkeragu

Gasztromuri? Igen! Hart Norbi kollegám és cimborám az értelmi szerzője ennek a sorozatnak, melynek én is részese lettem. Különlegesebb receptek és kísérletezések mellett, hétköznap is könnyen elkészíthető ételeket fogunk bemutatni, néhanapján videó formájában is… Térjünk vissza a mai ételhez!

A recept az ázsiai ízvilágot hozza el, azon belül is egy enyhén csípős, kicsit savanyú, kicsit édes fogást ismerünk meg. Az alábbi videóban láthatjátok a hozzávalókat és az elkészítés folyamatát is. Kell hozzá egy kevés konyhai tapasztalat de nyugodtan próbálkozhat bárki, az arányokra érdemes figyelni!

Amire érdemes odafigyelned:

  • A csípős íz éppen jelenjen csak meg!
  • A mogyoró ne legyen megégetve (hamar pörkölődik)!
  • Óvatosan a sózással, az angol szalonna igen csak sós lepirítva!
  • A zöldségeket tűzforró (füstölő) serpenyőben pirítsuk le!
  • Ne főzzük túl, maradjon meg a zöldségek roppanóssága.

Próbáljátok ki Ti is!

 

 

Facebook hozzászólások
Shares