Thai csirkeragu
Gasztromuri? Igen! Hart Norbi kollegám és cimborám az értelmi szerzője ennek a sorozatnak, melynek én is részese lettem. Különlegesebb receptek és kísérletezések mellett, hétköznap is könnyen elkészíthető ételeket fogunk bemutatni, néhanapján videó formájában is… Térjünk vissza a mai ételhez!
A recept az ázsiai ízvilágot hozza el, azon belül is egy enyhén csípős, kicsit savanyú, kicsit édes fogást ismerünk meg. Az alábbi videóban láthatjátok a hozzávalókat és az elkészítés folyamatát is. Kell hozzá egy kevés konyhai tapasztalat de nyugodtan próbálkozhat bárki, az arányokra érdemes figyelni!
Amire érdemes odafigyelned:
- A csípős íz éppen jelenjen csak meg!
- A mogyoró ne legyen megégetve (hamar pörkölődik)!
- Óvatosan a sózással, az angol szalonna igen csak sós lepirítva!
- A zöldségeket tűzforró (füstölő) serpenyőben pirítsuk le!
- Ne főzzük túl, maradjon meg a zöldségek roppanóssága.
Próbáljátok ki Ti is!