Házilag készült fűszer keverékek I. rész (mexikói)
Az egészséges táplálkozás egyik alapköve a változatos étrend.
Fűszerekkel könnyen növelhetjük az ételünk élvezeti értékét anélkül, hogy a makro tápanyagok arányát befolyásolnánk.
Fontos elkülöníteni az előre elkészített boltban vásárolható fűszer keverékeket (magas só tartalmuk miatt nem szerencsés ezek használata) és a friss fűszernövényekből és zöldségekből összeállított saját fűszer keverékünket.
A különféle fűszerek magukban is adnak egy pluszt de lépjünk egy szinttel feljebb, nézzük meg hogyan is lehet kombinálni az alapanyagokat.
Mexikói fűszer keverék hozzávalók:
- Reszelt fokhagyma
- Apróra vágott vöröshagyma
- Apróra vágott, lehetőleg friss koriander
- Őrölt kömény
- Chili pehely
- Himalája só
A hozzávalókat aprítsuk fel, keverjük össze, sült húsokhoz, párolt rizzsel elkeverve kiváló ízfokozó!
Próbáljátok ki Ti is!
Facebook hozzászólások